lunes, 16 de agosto de 2021

RESSENYA - VAN PLOURE ESTRELLES

 

VAN PLOURE ESTRELLES

RAQUEL RICART

 


Tenim amb nosaltres un llibre perfecte per als primers cursos de l’ESO o per als grups de PMAR i PR4. La seua lectura és àgil i senzilla, els seus capítols son curts i t’enganxen. I la trama és molt tendra.

La germana de Pau, Sara, està malalta i a Pau no li diuen què té. Ella present que no es curarà. Ells dos i la seua iaia creuen en la màgia. Per això Pau decideix pujar al pic més alt del poble dels seus avis on viuen que viu un mag. Vol demanar-li que Sara estiga sana. Esta excursió s’ha de preparar molt bé i el seu avi, encara que no les té totes amb ell, ajuda el seu net a fer-ho. També hi col·laborarà el pastor amic dels avis.

Seran uns dies molt intens en el que Pau aprendrà moltes coses a molts nivells. Són uns dies en que estant a soles en la muntanya es trobarà a si mateix i farà el canvi de xiquet (té dotze anys) a quasi adult.

No vos diré com termina ni si veu el mag ni si Sara es salva. Per saber-ho haureu agradat el final del llibre és com m’agraden. El que sí vos diré és que és un llibre que m’ha agradat molt, un llibre amb el que pots aprendre també a trobar-te a tu mateix (si en vols aprofundir) i amb el que pots gaudir de l’excursió de Pau.

Com he dit al principi, és un llibre que quasi no té dificultats per a entendre-ho. És una prosa molt curada i molt adequada per als xiquets. Amés té també vocabulari no tant comú, de manera que podem aprendre paraules noves.

Un bon llibre i recomanable per als primers anys de l’ESO.

Feliç lectura!

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario